Chirurgie oro-maxilo-facială

Chirurgia maxilo-facială este o sistema de tactici operaționale menite să vindece inflamația țesuturilor osoase și moi ale capului și gâtului, leziunile traumatice ale feței și complicațiile lor, procesele tumorale, anomaliile congenitale ale acestei zone. ​

Traumatismul, patologiile congenitale (native) și dobândite ale feței și maxilarului, reprezintă o amenințare directă la adresa sănătății și, adesea, a vieții unei persoane. Metodele de Chirurgie maxilo-facială vă permit să eliminați rapid orice patologie a oaselor craniului și a feței, permițând pacientului să scape de dureri dureroase, tulburări de vorbire și de înghițire, disconfort cosmetic.

Tratament chirurgical de calitate înaltă în regiunea oro-maxilo-facială sub anestezie locală, locală cu potențiere, generală îm mod urgent și planic:

Operatiele ortognatice la maxilarul superior și inferior

Operaţii ortognatice la maxilarul superior și inferior. Sunt indicate în caz de ineficienţă a tratamentului ortodontic, ori pentru reducerea duratei acestui tratament.

ExtindeMinimizează
Tratamentul chirurgical a afecţiunilor şi tumorilor benigne ale glandelor salivare

Tratamentul  chirurgical a afecţiunilor şi tumorilor benigne ale glandelor salivare. La extirparea tumorilor benigne din regiunea glandei parotide se urmăreşte păstrarea funcţionalităţii ramurilor nervului facial, care este amplasat în această regiune. Plastia fistulelor salivare.

ExtindeMinimizează
Tratament chirurgical al parodontopatiilor marginale cronice

Tratamentul chirurgical al parodontopatiilor marginale cronice se întrebuințează în cazul parodontopatiilor cronice, care nu se supun tratării terapeutice. Are loc formarea și detașarea lamboului muco-periostal, cu scopul chiuretajului atent al buzunarelor parodontale.

ExtindeMinimizează
Tratamentul chirurgical a traumelor ţesuturilor moi, scheletului facial şi dentare

Tratamentul chirurgical a traumelor ţesuturilor moi, scheletului facial şi dentare – pentru a obţine un rezultat cât mai estetic este important timpul trecut după traumă şi respectarea regulilor de aplicare a suturilor. Fixarea frgmentelor osoase se efectuează cu ajutorul miniplăcilor din titan şi a şuruburilor de fixare (osteosinteza).

ExtindeMinimizează
Tratamentul chirurgical a tumorilor benigne în regiunea feţei, gâtului şi a cavităţii orale

Tratamentul chirurgical a tumorilor benigne în regiunea feţei, gâtului şi a cavităţii orale este extirparea minuţioasă a tumorii cu respectarea integrităşii ramurilor nervului facial şi suturarea estetică a plăgii postoperatorii.

ExtindeMinimizează
Tratament proceselor inflamatoare în regiunea cavității bucale (periostita, osteomielita), feței și gîtului (abcese, flegmoane, limfadenite, furuncule)

Tratamentul proceselor inflamatorii în regiunea cavității bucale (periostita, osteomielita), feței și gâtului (abcese, flegmoane, limfadenite, furuncule). Diagnosticul timpuriu şi corect a proceselor inflamatorii previn apariţia unor complicaţii severe ca flegmonul de planşeu bucal, mediastinita, meningita, care pun viaţa în pericol.

ExtindeMinimizează
Tratamentul medicamentos și chirurgical al proceselor inflamatorii în regiunea glandelor salivare

Tratamentul medicamentos și chirurgical al proceselor inflamatorii în regiunea glandelor salivare. Extirparea formaţiunilor calculoase din ducturile salivare, din glandele salivare, în unele cazuri cu extirparea totală, când este afectată funcţionalitatea glandei. Plaga postoperatorie va fi de dimensiuni minime, urmărind rezultatul estetic.

ExtindeMinimizează
Tratament chirurgical tumorelor benigne maxilarului superior și inferior

Tratamentul  chirurgical a tumorilor benigne ale maxilarului superior și inferior. În unele cazuri împreună cu înlăturarea tumorii este indicată şi rezecţia parţială de mandibulă. Astfel, defectul obţinut este necesar de a fi restituit, fapt realizat cu ajutorul plăcilor reconstructive din titan. La înlăturarea tumorilor maxilarului superior se poate crea o comunicare oro-sinusală care necesită plastie cu ajutorul ţesuturilor înconjurătoare.

ExtindeMinimizează
Tratament medicamentos și chirurgical al osteomielitei necrotice (în contextul consumului de droguri) a maxilarului superior și inferior, a oaselor obrajilor

Tratamentul medicamentos și chirurgical al osteomielitei necrotice (în contextul consumului de droguri) a maxilarului superior și inferior, a oaselor obrajilor. Operații de reconstrucție după eliminarea voluminoasă a țesutului osos necrotic. În ultimii 15 ani în Moldova s-au intensificat cazurile pacienților cu ostiomielită toxică a oaselor regiunii maxilo-faciale. Cel mai des este afectat maxilarul inferior și superior. Procesul dat are loc în urma întrebuințării drogurilor. În astfel de situații se elimină, în mod chirurgical, o parte mare din mazilarul inferior și superior, în unele cazuri chiar și osul zigomatic. Restabilirea maxilarului superior are loc în baza cîtorva etape de plastică, prin închiderea deschizăturii dintre cavitatea bucală și nas, formarea unui pat protetic pentru proteza următoarea și restabilirea completă a pacientului. Maxilarul inferior este eliminat parțial sau total. Restabilirea maxilarului are loc prin utilizarea unor plăci de titan reconstructive, la eliminarea completă a maxilarului sunt utilizate procese articulare din titan.

ExtindeMinimizează
Pregătirea chirurgicală a patului protetic

Pregătirea chirurgicală a patului protetic – creșterea țesutului osos, implantarea cavității bucale, chiar și de cele mai complicate cazuri, dar de asemenea în cazul bolilor comune, are loc, după pregătirea în prealabil a pacientului.

ExtindeMinimizează
Tratament sinusitei odontogene

Tratamentul sinusitei odontogene, care se dezvoltă în urma unor procese inflamatorii de cauză dentară se efectuează prin metode chirurgicale şi medicamentoase. Tratamentul chirurgical constă din accesul intraoral către sinusul maxilar, cura sinusală radicală şi plastia comunicării oro-sinusale.

ExtindeMinimizează
Tratamentul chirurgical al nevralgiei nervului trigeminal

Tratamentul chirurgical al nevralgiei nervului trigeminal prin realizarea unor blocade analgezice, dar de asemenea excizia ramurilor nervului trigeminal cu scopul de a finisa impulsurile nervoase patologice.

ExtindeMinimizează
Tratament chirurgical a formaţiunilor de grăsime în regiunea obrajilor

Tratementul chirurgical al formațiunilor de grăsime în regiunea obrajilor. Pentru eliminarea formațiunilor de grăsime, tăieturile se fac în cavitatea bucală.

ExtindeMinimizează
+(373) 69 44 36 95